Újszerű megoldások
2015-04-06
Egy kis fröccstörténelem
2015-04-06

Klasszikus receptek

ALPOLGÁRMESTER

Így készül:

4 dl bor / 6 dl szóda

Az arányok akkor nyernek értelmet, ha rákeresünk a Polgármester verzióra.

ANYÓSFRÖCCS

Így készül:

2,5 dl bor / 2,5 dl szóda

Különleges, a nyilvánvaló harmóniára törekvő speciális fröccsváltozat.

CSATOS

Így készül:

1 l bor / 5 dl szóda

Nevét arról kapta, hogy az összesen másfél liternyi keverék éppen belefért a régi, csatos kristály vizes üvegbe.

DIÁKFRÖCCS

Így készül:

1 löttyintés bor / 3 dl szóda

A diákok adták a nevüket a minden tekintetben takarékos fröccsváltozathoz.

GÓRÉFRÖCCS

Így készül:

1-2 dl bor kis szódaspriccel

Az a főnök, akinél a szódásüveg van.

HÁZIÚR

Így készül:

4 dl bor / 1 dl szóda

Nem kell magyarázni, hogy ez milyen tekintélyelvű keverési arány…

HOSSZÚLÉPÉS

Így készül:

1 dl bor / 2 dl szóda

Nevében is, arányaiban is a hosszúlépés a laza séták illdomos kísérője.

KAGÁL

Így készül:

2 dl bor / 1 dl szóda + 1 teáskanál málnaszörp

A málnától pikáns ízárnyalatú fröccsváltozat egy hajdanvolt Ráday utcai asztaltár- saságról kapta a nevét.

KISFRÖCCS

Így készül:

1 dl bor / 1 dl szóda

A fehér fajtaborokat nyugodtan könnyítsük szikvízzel kisfröccs formájában.

KISHÁZMESTER

Így készül:

1 dl bor / 4 dl szóda

Ha a beszélgetés közben a torkunk kiszárad, ránk fér egy kisházmester, épp csak annyi borral, hogy a koncentrációban ne akadályozzon bennünket.

KRÚDY-FRÖCCS

Így készül:

9 dl bor / 1 dl szóda

A fröccsök irodalmának bajnoka. A névadó szerint csak azért kell a szikvíz, hogy annak buborékjai megnevettessék a bort.

LAKÓFRÖCCS

Így készül:

1 dl bor / 4 dl szódavíz

Egy jó pohár hűvös, frissen csapolt szikvíz illik egy csöppnyi borral, ami üdít, de nem zavarja az ízek kibontakozását.

LÁMPÁS FRÖCCS

Így készül:

1,5 l bor / 0,5 l szóda

Ne fogyasszuk egyedül, mert akkor valóra válhat, amiről a fröccs a nevét kapta: csak lámpással találunk haza…

MAFLÁS

Így készül:

5 dl bor / 5 dl szóda

A kitartó lakomázáshoz a kitartóak fröccse dukál, vagyis a maflás, amely nagyot üt.

NAGYFRÖCCS

Így készül:

2 dl bor / 1 dl szóda

Erős embereknek és „erős hangulatú” társaságoknak.

PERMET

Így készül:

2 dl bor / 0,01 dl szóda

Elegendő csak elspriccelni a szikvizet a borospohár fölött, és így kapjuk meg a nevezett italt.

POLGÁRMESTER

Így készül:

6 dl bor / 4 dl szóda

Ugye most már tudják, hogy az Alpolgármesterben miért csak 4 dl bor van?!

PUSKÁS-FRÖCCS vagy 6-3

Így készül:

6 dl bor / 3 dl szóda

Kérjünk egy Puskás-fröccsöt, és emeljük poharunkat a nemzet diadalaira!

RÖVIDLÉPÉS

Így készül:

1 dl bor / 1 dl szóda

Kortyoljon el egy kisfröccsöt, más néven rövidlépést, és mindent kiegyensúlyozottan lát majd.

SÓHERFRÖCCS

Így készül:

1 dl bor / 9 dl szóda

A sóherfröccsben van szikvíz bőven, éppen csak egy csöppet ízesíti meg a bor. Amolyan skót jövevény változat…

VICEHÁZMESTER

Így készül:

2 dl bor / 3 dl szódavíz

A nagyétkűek szomját kiválóan oltja az aranymetszés szerinti keverék.