SZIKVÍZGYÁRTÓ RÉSZSZAKKÉPESÍTÉS

OKJ: 31 541 21

OKJ-és iskolarendszeren kívüli tanfolyami képzés

 

Kinek ajánljuk a Szikvízgyártó szakmát:

  • azoknak, akik a Hungarikumok közé felvett szikvíz gyártását szeretnék elsajátítani,
  • azoknak, akik minőségi, a gyakorlatokra hangsúlyt fektető képzéseken szeretnének tudáshoz jutni,
  • azoknak, akik a legjobb szakemberektől, mesterektől szeretnék a szakma elméletét és gyakorlatát tanulni,
  • azoknak, akik a tanulóidőszak végén, államilag elismert (OKJ) szakmai vizsgát szeretnének tenni,
  • azoknak, akik a legújabb szakmai trendekről, legkorszerűbb ismeretekről szeretnének tudást szerezni.

A szivkízgyártó feladata:

  • Akik sikeresen elvégzik a képzést, egy tradicionális magyar szakmát sajátítanak el, és egy  “Hungarikum” terméket gyárthatnak. A szikvízgyártó vizet kezel, minősít, szikvizet tölt, a berendezéseket működteti, karbantartja és szabályozza. A csomagolóanyagokat töltésre előkészíti, gyűjtőcsomagolást készít, terméket szállít. Mindemellett vállalkozást működtet, termékét értékesít, és betartja munka-, tűz-, környezetvédelmi és higiéniai szabályokat.

 

Tanfolyam neve: Szikvízgyártó
Végzettség: OKJ 31 541 21 – Szikvízgyártó
Felnőttképzési engedélyezési szám: E-001559/2017/A001
Tanfolyam időtartama: 3 – 3,5 hónap, az OKJ rendeletben meghatározott óraszám keret alapján
Képzés formája: Iskolarendszeren kívüli szakképzés
Oktatás: Elmélet heti 1- 2 alkalom, alkalmanként  max. 10 tanóra,

Gyakorlat – termelő – szikvízgyártó üzemekben

Oktatás végén: Modulzáró vizsga, OKJ bizonyítványt adó szakmai záróvizsga
Jelentkezés  feltételei: Betöltött 18. életév, alapfokú végzettség (elvégzett 8. osztály), egészségügyi alkalmassági vizsgálat

 

Tanfolyam indítása:            minimum 12 fő esetén

 

A képzéseinken – megalapozott tudással, gyakorlattal és szakmai múlttal rendelkező – rendelkező előadók, elismert szakemberek oktatnak és vizsgáztatnak. Előadóink, oktatóink azok közül a szakemberek közül kerülnek ki, akik a hagyományos értékek fontosságán túl szem előtt tartják, hogy hallgatóink a képzés végeztével ne csak papírt, hanem készség szintű tudást is szerezzenek! A gyakorlati oktatás – a legmodernebb technológiával felszerelt – működő üzemekben történik.

 

A részszakképesítés szakmai követelménymoduljai:

11612-16          Szikvízgyártás

10890-16          Élelmiszeripari vállalkozások működtetése

10904-16          Higiénia és minőségbiztosítás

 

A tanfolyamról, és a költségekről további információt lehet kapni e-mail-ben (oktatas@original-team.hu), vagy telefonon (+36-30-234-6090).